FPN Award

Sinds 2009 wordt de Filmproducenten Nederland Award uitgereikt. Dit wordt gedaan tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Het doel van de FPN Award is om jong producenten talent te stimuleren en de rol van de producent als creatief ondernemer verder te ontwikkelen. Naast het aantonen dat het vak meer is dan het regelen van zaken en het financieren van de film aan de hand van het afstudeerproject, is de jury met name geïnteresseerd in de manier waarop de afgestudeerde producent zich verder professioneel wil gaan bekwamen. Welke kennis of vaardigheden moeten hiervoor nog verder ontwikkeld worden, en hoe kan dat worden bereikt?

FPN leden Trent (OAK Motion Picture) en Ineke Kanters (The Film Kitchen) vormen dit jaar (2018) de jury voor de Filmproducenten Nederland Award.

Studeer je dit jaar af van een erkende kunstvakopleiding of een andere gerelateerde opleiding waarbij je aannemelijk kan maken dat je relevante competenties als producent hebt opgedaan en je in de toekomst hierin wil ontwikkelen? En wil je € 5.000 - inzetbaar voor professionele ontwikkeling of een nieuw project - winnen? Schrijf je dan nu in voor de FPN award! Klik hier voor meer informatie. Deadline: 15 juli 2018.

Winnaars FPN Award

2017
Maxime Rozestraten met SIRENE en The Boys Next Door

2016
Charlotte Spronk met Mijn kleine grote broer

2015
Tessa Beijer en Julia Rombout met Nachtoord

2014
Juul op den Kamp en Chris Stenger met If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy

2013
Layla Meijman met Cowboys Janken Ook

2012
Niek Teunissen, Wim Boven en Casper Eskes met De Club van Lelijke Kinderen

2011
Guusje van Deuren met Geen weg terug en Kluizenaar

2010
Floor Houwink ten Cate en Jemima van der Tholen met Mo en Winterslaap in Lukomir

2009
Constant van Panhuys en Derk-Jan Warrink met Jacco's Film