Acht nieuwe films van Nederlands talent vanaf 6 december op Nederland 2, One Night Stand 2013

donderdag, 13 juni 2013

Acht duo’s van veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers presenteren onder de titel One Night Stand een nieuwe film van vijftig minuten.

Van de Bijlmerramp tot een flamboyante buurman en van een ‘normaal’ functionerend gezin tot een ex-hooligan: de acht films zijn soms aangrijpend, soms komisch, maar altijd origineel en gloednieuw.

De One Night Stand-films gaan in première op het Nederlands Film Festival en zijn vanaf vrijdag 6 december 2013 iedere week rond 23.15 uur op Nederland 2 te zien.


De films van dit jaar zijn (in alfabetische volgorde):

FLARDEN VAN THOMAS (Producent: Column Film, scenario: Titia Rieter, regie: Margot Schaap)
Flarden van Thomas gaat over een jongen die niet gezien en gehoord wordt door zijn omgeving. Om de benauwdheidsproblemen van Thomas op te lossen, en zo een ‘normaal’ functionerend gezin te kunnen zijn, sturen zijn ouders hem naar een magnetiseur. Met hun hoop gevestigd op de behandeling, hebben ze niet in de gaten wat er eigenlijk in de praktijk van de magnetiseur gebeurt.

IN HET NIETS (Producent: Lev Pictures, scenario: Bastiaan Tichler, regie: Daniel Lawrence Bruce)
De 51-jarige illegale Ghanese immigrant Agymah heeft zijn vertrouwen in de mensheid verloren en leidt een verborgen leven als kok in de Ghanese gemeenschap in de Bijlmer. Totdat hij opgescheept wordt met de twaalfjarige Nina, die trappelt van ongeduld om in Nederland een nieuwe start te maken.
Aangeraakt door haar enorme levenslust, zoekt hij voorzichtig weer aansluiting bij het leven buiten. Maar dan slaat het noodlot toe; een vliegtuig stort neer op hun flatgebouw en Agymah gaat wanhopig op zoek naar het meisje dat hem weer een reden gaf om te leven. Een indringende film over de (naamloze) slachtoffers van de Bijlmerramp.

ONDER INVLOED (Producent: Column Film, scenario: Laura van Dijk, regie: Nova van Dijk)
Jeanne en Kirk van Cauwelaert leven in een symbiose samen nadat Kirks vader “Rudolf” 23 jaar eerder pijptabak ging halen en nooit meer terugkeerde. Op een dag wordt hun degelijke en sobere leven bruut verstoord door Marcus, de flamboyante nieuwe buurman. Terwijl Kirk door Marcus wordt losgeweekt van zijn moeder, gaat Jeanne op onderzoek uit om koste wat kost haar zoon terug te winnen, maar niets is wat het lijkt.

OP ZEE (Producent: Viking Film, scenario: Anne Hofhuis, regie: Marinus Groothof)
Edo (42) heeft een solo-zeiltocht van twee maanden gemaakt. De laatste 48 uur, van Denemarken naar Harlingen, is zijn dochter Maria (8) aan boord. Plotseling, midden op zee, valt het schip op mysterieuze wijze stil. Als Edo vecht om zijn dochter te redden blijkt dat hij een heel andere strijd aan het voeren is. Op Zee is gebaseerd op de gelijknamige roman van Toine Heijmans.

ROFFA (Producent: Circe Films, scenario: Jelle Leeksma, regie: Bobby Boermans)
Ex-hooligan Ricardo probeert de draad op te pakken nadat hij uit de gevangenis komt. Zal Ricardo weer een normaal leven kunnen opbouwen met zijn gezin?

SCOOTERDAGEN (Producent: Circe Films, scenario: Anke Boerstra, scenario en regie: Léonie de Boer)
Julian (14) wordt hopeloos verliefd op de veel oudere Lara. Door groeiende problemen thuis met zijn opdringerige en alcoholistische moeder raakt Julian steeds meer ontspoord.

SPEELMAN (Producent: Lev Pictures, scenario: Jaap Peter Enderlé, regie: Klaartje Quirijns)
De succesvolle vijftiger Speelman verdwijnt op een dag uit zijn huwelijk om vanuit een leegstaand huis naast zijn villa zijn vrouw te observeren. Geobsedeerd door de vraag wat hij nog voor haar betekent verliest Speelman steeds meer de grip op zichzelf.

VERZET (Producent: Viking Film, scenario: Luuk van Bemmelen, regie: Rob Lücker)
Wat als je als schuchtere porseleinverzamelaar opeens een brutale, kettingrokende onderduikster op je dak krijgt? Verzet, een zwarte komedie over klein oorlogsleed.

Première: Nederlands Film Festival
Uitzending: elke vrijdagavond vanaf 6 december 2013 rond 23.15 uur op Nederland 2
Website: www.onenightstandoptv.nl
Twitter: @onenightstandNL en #ONS8
Facebook: www.facebook.com/onenightstandoptv

One Night Stand is een van de belangrijkste, jaarlijkse filmprojecten voor talentvolle filmmakers in Nederland. Het project is een samenwerking tussen het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, CoBO en de omroepen NTR, VARA en VPRO. Circe Films, Column Film, CTM LEV Pictures en Viking Film produceerden de One Night Stand films, in coproductie met de drie omroepen.

Dit jaar wordt de serie One Night Stand voor de achtste keer geproduceerd. Eerder verschenen in de serie films van onder anderen Rolf van Eijk (Vast - Gouden Kalfwinnaar 2011), Thomas Korthals Altes (Finnemans - Gouden Kalfwinnaar 2010), Martijn Maria Smits (Anvers – Gouden Kalfwinnaar 2009), Jorien van Nes (Den Helder - Gouden Kalfwinnaar 2008), Jaap van Heusden (Ooit), Sanne Vogel (Mama), Mark de Cloe (Zomerdag), Simone van Dusseldorp (Subiet!), Michiel van Erp (Divina Gloria) en David Lammers (Snacken).

Bron: mediafonds.nl