Nieuws

19 februari 2024 - In memoriam Suzanne van Voorst

We zijn bedroefd vanwege het overlijden van Suzanne van Voorst (1954-2024). Haar betrokkenheid, kennis en warmte waren van onschatbare waarde voor de Nederlandse documentaire.

15 februari 2024 - Producers and projects from the Netherlands @ Berlinale 2024

We would like to highlight the projects by our producers that are screening during the Berlinale 2024, either in the Generation Kplus competition or the FORUM programme.

22 januari 2024 - Kunsten '92 stuurt brief aan informateur Plasterk

Kunst, cultuur, erfgoed en de creatieve industrie verdienen een stevige plek in het regeerakkoord.

22 december 2023 - Onwards and upwards in 2024

Namens alle producenten en medewerkers van de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie wensen wij u fijne feestdagen en alle goeds in het nieuwe jaar!

21 december 2023 - Sluiting NAPA-bureau tijdens kerstvakantie

Het NAPA bureau is van 23 december t/m 7 januari gesloten in verband met de kerstvakantie. Eventuele vragen kunnen in deze periode het beste per e-mail gesteld worden.

18 december 2023 - Europees Parlement stemt tegen initiatiefrapport over afschaffen geoblocking

Hoewel het initiatiefrapport niet juridisch bindend is, maar enkel een uitdrukking van de mening van het Europees Parlement, is de uitkomst van de stemming een succes te noemen.

07 december 2023 - Statement tegen Europees rapport over afschaffing geoblocking

Koepelvereniging FIAPF voert lobby tegen de afschaffing van geoblocking binnen de EU, dat verregaande gevolgen zou hebben voor (het financieringsmodel van) de av-sector.

01 december 2023 - Vaarwel Burny Bos

Filmproducent, schrijver en acteur Burny Bos is op 79-jarige leeftijd overleden. Daarmee verliest Nederland een gezichtsbepalende, eigenzinnige maker van formaat.

23 november 2023 - Uslu verhoogt subsidieplafonds fondsen en instellingen voor Fair Pay

Het Filmfonds ontvangt met ingang van 2025 jaarlijks ruim € 6 mln als tegemoetkoming in de meerkosten van Fair Pay. Dit werd dinsdagavond 21 november bekend gemaakt. In de periode 2025-2028 stelt de overheid € 36,4 mln per jaar beschikbaar als tegemoetkoming in de meerkosten van Fair Pay in de culturele sector. Deze middelen worden toegekend aan de instellingen in de culturele basisinfrastructuur (BIS) en de zes Rijkscultuurfondsen.

10 november 2023 - Reactie voorstel 'Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties'

Het ontwerp-wetsvoorstel ‘Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’ is niet toegesneden op de projectmatig georganiseerde en gefinancierde podiumkunsten- en AV-sector. Daarmee staan continuïteit en bedrijfszekerheid op de tocht, betogen producentenverenigingen NAPA, NCP en Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) in hun gezamenlijke reactie.