Films produceren; Handboek voor professionals gepresenteerd in Utrecht

dinsdag, 1 oktober 2013

Tijdens het Nederlands Film Festival is het boek Films produceren; Handboek voor professionals gepresenteerd door auteur Carolien Croon.

Over het boek:
Films produceren; Handboek voor professionals neemt de lezer mee langs alle facetten van filmproductie en is bedoeld voor iedereen die werkt of wil gaan werken in de filmsector.Hoe wordt een film geproduceerd, en wat is daarbij precies de verantwoordelijkheid van de filmproducent? Wat is zijn rol bij scriptontwikkeling, financiering, productie, exploitatie? Wat moet hij kunnen en wie moet hij kennen?

Films produceren. Handboek voor de professionals kiest de invalshoek van de producent om het proces van film maken te beschrijven. De producent immers is de spin in het web in alle fasen van een film. Om te begrijpen hoe films worden gemaakt en geëxploiteerd, en wat daar bij komt kijken, is kennis over het vak van de producent essentieel.

Dit handboek is de geheel herziene tweede editie van het boek ‘De Filmproducent’ dat in 2008 verscheen. Vanwege de digitalisering van filmproductie en distributie, en vele wijzigingen in de financieringssituatie van film in Nederland, is het boek grondig herschreven.

Nieuw in deze editie is de aandacht voor het oprichten van een eigen filmproductiebedrijf. Ook is er aandacht voor talentontwikkeling, korte film, documentaire en animatie. Het boek is gelardeerd met praktijkvoorbeelden en openhartige citaten van zeer diverse filmprofessionals. Filmmakers, producenten, cast en crew en diverse onderwijsinstellingen gebruiken het boek in de praktijk.


Meer informatie over onder meer het bestellen van het boek  vindt u hier

Bron www.filmsproduceren.nl