Gouden Film voor Borgman

donderdag, 31 oktober 2013

Sinds de Nederlandse bioscooprelease op 29 augustus hebben al meer dan 100.000 bezoekers de droogkomische thriller gezien. De Gouden Film werd uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

BORGMAN won onlangs drie Gouden Kalveren in de categorieën Beste Film, Beste Scenario en Beste Actrice (Hadewych Minis), en is dit jaar de eerste Nederlandse film die geselecteerd is in de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes sinds achtendertig jaar. Daarnaast is de film de Nederlandse inzending voor de 86e Academy Awards en maakt daarmee kans op een Oscar in de categorie ‘Best Foreign Language Film’.

Naast de Gouden Film is tevens de Gouden Pen uitgereikt aan scenarioschrijver Alex van Warmerdam door Jean van de Velde, voorzitter van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt BORGMAN kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.

BORGMAN draait momenteel in 40 bioscoopzalen in Nederland.