Gouden Film voor Feuten het Feestje

donderdag, 14 november 2013

Al meer dan 100.000 bezoekers hebben sinds de release op donderdag 17 oktober de film van Lourens Blok in de bioscoop gezien. De Gouden Film werd uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

In FEUTEN HET FEESTJE begint het nieuwe studiejaar voor studentencorps H.S.C. Mercurius met een gigantisch inschrijffeest. Eeuwige student Olivier de Ruyter (Tim Murck) vecht een conflictje uit met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius in de buurt veroorzaakt. Intussen heeft advocaat Bram Wagtmans (Manuel Broekman) heimwee naar zijn oude studentenleven en besluit hij die avond, voor het laatst, met zijn vrienden helemaal naar de klote te gaan op de sociëteit.

FEUTEN HET FEESTJE draait momenteel in 70 bioscoopzalen in Nederland.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt FEUTEN HET FEESTJE kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.