Inschrijving FPN Award open!

donderdag, 21 juni 2018

Oproep Filmproducenten Nederland Award 2018 – Nieuwe deadline 15 juli

Doe mee en maak kans op de Filmproducenten Nederland Award van € 5.000 - inzetbaar voor professionele ontwikkeling of een nieuw project.

Het doel van de FPN Award is om jong producenten talent te stimuleren en de rol van de producent als creatief ondernemer verder te ontwikkelen. Naast het aantonen dat het vak meer is dan het regelen van zaken en het financieren van de film aan de hand van het afstudeerproject, is de jury met name geïnteresseerd in de manier waarop de afgestudeerde producent zich verder professioneel wil gaan bekwamen. Welke kennis of vaardigheden moeten hiervoor nog verder ontwikkeld worden, en hoe kan dat worden bereikt?
De jury beoordeelt de inzendingen van de studenten op het huidige creatief ondernemerschap en hun plannen voor de toekomst.

Deelnemersvoorwaarden
Meedingen naar de FPN Award kan door dit jaar afgestudeerde studenten van een erkende kunstvakopleiding of door studenten van een andere gerelateerde opleiding die aannemelijk kunnen maken dat ze relevante competenties als producent hebben opgedaan en zich in de toekomst hierin willen ontwikkelen. Producentenduo’s worden individueel beoordeeld. Wanneer gezamenlijk wordt ingediend en gewonnen, wordt het prijzengeld gedeeld.

De selectie
Voor de schriftelijke inschrijving dienen de volgende criteria te worden toegelicht:

Met betrekking tot het afstudeerproject:
Inhoudelijke kennis
Betrokkenheid bij het onderwerp
De inhoudelijke invloed in de ontwikkelings-, productie- en postproductiefase
Begeleiding van het team
Financiering en draaischema
Marktpotentie van het project
Creatief ondernemerschap

Met betrekking tot professionele ontwikkeling:
Persoonlijke toekomstplannen
Persoonlijke & zakelijke ontwikkelingsmogelijkheden
Mogelijke inzet van de beurs voor nieuw project of persoonlijke ontwikkeling

Deelnemers die aan bovenstaande criteria voldoen, worden uitgenodigd hun aanvraag mondeling toe te lichten.

FPN Award
De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5000,- die wordt uitgereikt tijdens het Talentprogramma van het Nederlands Filmfestival in Utrecht op 1 oktober. De winnaar kan de beurs schriftelijk aanvragen onder vermelding en toelichting op de opleiding, cursus, masterclass, coaching, advies, productie waar hij/zij (een deel van) het bedrag voor zou willen aanwenden. De inzet moet bijdragen aan de ontwikkeling van het producentschap. De award kan ook ingezet worden voor de persoonlijke ontwikkeling (bijv. masterclass/opleiding) of realisering van een nieuw project.

Inschrijven kan tot 15 juli 2018. Alleen volledige inschrijvingen die vóór 15 juli 2018 ingestuurd zijn, worden geaccepteerd. Inschrijven doe je door je aanmelding te mailen onder vermelding van “Aanmelding FPN Award” naar sandy@filmfestival.nl

Vragen?
Heb je een vraag over het reglement en/of de inschrijving voor de FPN Award. Neem dan contact op met het Nederlands Film Festival via sandy@filmfestival.nl of bel 030-2302800. Voor meer informatie klik hier.