Layla Meijman wint Filmproducenten Nederland Award 2013

dinsdag, 1 oktober 2013

Layla Meijman wint de Filmproducenten Nederland Award 2013

Layla Meijman heeft met de afstudeerfilm COWBOYS JANKEN OOK de Filmproducenten Nederland Award 2013 gewonnen. De uitreiking vond zondag 29 september plaats op het Neude in Utrecht. Deze prijs wordt jaarlijks door Filmproducenten Nederland tijdens het Nederlands Film Festival uitgereikt om jonge veelbelovende producenten te stimuleren. De Award bestaat uit een bedrag van € 5.000,- te besteden aan een nieuwe productie.

 Naast de winnaars waren genomineerd Paul Overste voor de documentaire IK en Merel Six en Sylvie van der Loop voor MET EXCUSES VOOR HET ONGEMAK. 

Volgens de jury tonen veel afstudeerfilms het lef van de makers. Door de gekozen onderwerpen werd inhoudelijk en productioneel vaak een intensieve weg bewandeld. Juryleden San Fu Maltha (Fu Works) en Hanneke Niens (KeyFilm) prijzen het ondernemerschap van de winnaar dat zij op een doortastende en creatieve manier inzet.  Layla Meijman was intensief betrokken vanaf het prille idee bij de ontwikkeling van de film, de samenstelling van de crew en cast, de rushes en de montageperiode. Daarbij weet zij een evenwicht te vinden tussen haar mening en betrokkenheid, en de creatieve vrijheid van de regisseur.

Filmproducenten Nederland wil door het uitreiken van de prijs jong productie talent stimuleren om inhoud te geven aan het vak van producent waarbij de producent als creatief ondernemer, motor en maker centraal staat. Het is het vijfde jaar dat de Filmproducenten Nederland Award wordt uitgereikt. Eerdere winnaars waren Niek Teunissen, Wim Boven & Casper Eskes, Guusje van Deuren, Floor Houwink ten Cate & Jemima van der Tholen en Constant van Panhuys & Derk-Jan Warrink.