Meer aandacht voor duurzame filmproductie

vrijdag, 28 augustus 2015

 

Els Rientjes zet zich sinds het begin van dit jaar als eerste Sustainability Manager in voor de verduurzaming van de Nederlandse filmsector. 

Eén van de doelen van de Sustainability Manager is relevante kennis over duurzame innovatie in de (internationale) filmsector te delen met filmmakers. Daarnaast maakt Rientjes afspraken met duurzame facilitaire bedrijven en leveranciers zodat meerdere filmprojecten hiervan gebruik kunnen maken. Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Filmfonds: “Wij beschouwen duurzaamheid als een vanzelfsprekende en belangrijke ontwikkeling in de Nederlandse filmsector. Door de pilot van het Green Film Making Project is green filmmaking de afgelopen jaren écht geland in de Nederlandse filmindustrie en de sector ziet het belang en de voordelen van duurzame filmproductie."

Voor producenten is de Sustainability Manager een aanspreekpunt voor advies en ondersteuning om films zo duurzaam mogelijk te produceren.

Els Rientjes deed jarenlang ervaring op in de Nederlandse TV- en Filmindustrie als Creative producer bij IDTV, als Manager TV Productions bij Niehe/Stokvis en de laatste jaren als Creative Producer/producent bij Fu Works. Rientjes: “Mijn passie voor en kennis over het vak wil ik graag inzetten om duurzame innovatie toegankelijker te maken voor producenten. In de filmsector worden onder hoge druk in weinig tijd grote ambities verwezenlijkt. Ik zie het als mijn missie om duurzame innovatie en inspiratie toegankelijk te maken, echt iets te ‘brengen’ op de set.” In haar werkzaamheden zal Rientjes samenwerken met Jo Voet van het Ministerie van Economische Zaken. Jo Voet heeft veel expertise op het gebied van duurzaamheid en Innovatie. Hij zal waar mogelijk de sector op deze gebieden van advies voorzien.

Partners van het Green Film Making Project zijn het Ministerie van Economische Zaken, Stichting DOEN en de ASN Bank. 

De gids ‘How to Green Your Film Production (so far)’is te downloaden via deze link. 

Kijk op www.greenfilmmaking.nl of www.greenfilmmaking.com of schrijf je in voor de nieuwsbrief