Nieuwe VoD-platform CineMember gelanceerd

vrijdag, 6 april 2018

Het nieuwe vod-platform CineMember is gisteren live gegaan. De dienst van distributeur September Film richt zich op de liefhebbers van arthousefilms. Een maandabonnement kost €9,99, waarbij gebruikers onbeperkt kunnen streamen.

Drijvende kracht achter CineMember is September Film. De distributeur werkt samen met Lumière, Cinéart, Paradiso, Just en In the Air.

"De grote bestaande platforms als Netflix en Videoland laten het gros van de arthousetitels links liggen. De kleine aanbieders zoals Cinetree hebben een beperkt aanbod. Het gevolg is dat veel films stof liggen te vergaren in digitale archieven", aldus Rick Hartman, general manager van September Film en managing director van CineMembe op de site van de Filmkrant.

Het aanbod bestaat uit ruim 500 titels, waaronder The Artist, Publieke Werken, Drive, Amour en de documentaire Amy. Het doel is om binnen een jaar tijd duizend films online te hebben. Een maandabonnement kost €9,99, waarbij gebruikers onbeperkt kunnen streamen. Opvallend zijn de uitgebreide zoekfuncties. Je kunt niet alleen zoeken op genre, titel of acteur, maar ook op festival of gewonnen filmprijzen.

BRON: Entertainment Business