Ximon grootste aanbieder NL films

donderdag, 10 mei 2012

Eind vorig jaar voorspelde GfK Retail & Technology - een internationaal marktonderzoeksbedrijf -  dat 2012 het jaar zou worden waarin het aantal films dat betaald via Video on Demand (VOD) wordt bekeken, het aantal verkochte films op DVD en Blu-ray zal gaan overtreffen. Volgens het onderzoeksbureau is VOD-prodiver Ximon de aanbieder die de meeste Nederlandse films in haar bestand heeft.

Via VOD kun je films, televisie-series en televisie-uitzendingen online aanschaffen en bekijken. In 2011 werd er voor zo’n 53 miljoen euro aan films op Video on Demand gekeken.

In Nederland zijn er een aantal VOD-aanbieders. Eén daarvan is Ximon. Ximon is een video‐on‐demand dienst en een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Filmproducenten Nederland en EYE Film Instituut Nederland. Van de inkomsten gaat het grootste deel terug naar de makers en rechthebbenden. Uit onderzoek van Ximon is gebleken dat zij de grootste collectie Nederlandse films heeft. Dit wordt bevestigd door onderzoekbureau GfK.

Ximon heeft Nederlandse films van 1898 tot 2012 in haar catalogus waarvan 52% van na 2000 is. Een deel van de films op Ximon.nl is nergens anders te bekijken. Van de 700 Nederlandse producties zijn 455 lange speelfilms en documentaires, en ruim 200 korte en historische films. De liefhebber van de Nederlandse film kan er dus zijn hart ophalen.Lees meer :
http://www.hifi.nl
http://www.ximon.nl