Oeuvre DVD box George Sluizer (1932 - 2014), voormalig erelid FPN, beschikbaar

dinsdag, 19 maart 2019

'Collected Works' is een oeuvre DVD box van regisseur en producent George Sluizer en voormalig erelid van de FPN. De Sluizer familie heeft in samenwerking met het EYE Filmmuseum zijn oeuvre gedigitaliseerd en gerestaureerd, waarvan enkele films in 4K. De digitalisatie van George Sluizer’s werk, zorgt ervoor dat zijn werk als cultureel erfgoed beter bewaard kan worden. Na de digitalisatie en restauratie is de Sluizer familie benadert door distributeur JUST Entertainment om een oeuvre box uit te geven.

Tijdens het IFFR 2019 hebben Stoneraft Films, het EYE Filmmuseum en JUST Entertainment de oeuvre box George Sluizer 'Collected Works' gepresenteerd. De box bevat naast documentaires en speelfilms (zoals João en het Mes, Spoorloos en Dark Blood), ook diverse extra’s; twee documentaires over George Sluizer zelf, verschillende interviews en een boek met persoonlijke verhalen van mensen die met George gewerkt hebben en foto’s uit het privé archief. De oeuvre box is een passend eerbetoon aan een groot filmkunstenaar.

De oeuvre box is tot eind maart 2019 te verkrijgen via de Volkskrant (ook voor niet abonnees) en vervolgens via bol.com.