Oproep FPN Award - deadline 19 juli 2019

dinsdag, 4 juni 2019

Oproep Film Producenten Nederland Award - deadline 19 juli 2019

Droom je van een carrière als producent? Meld je aan en maak kans op de Filmproducenten Nederland Award: een prijs van € 5.000 inzetbaar voor professionele ontwikkeling of een nieuw project.

De FPN Award is bedoeld voor dit jaar afstuderende studenten die ambitie hebben zich (verder) te ontwikkelen als producent. De prijs omvat een bedrag van € 5.000,-. Hiermee wil Filmproducenten Nederland (FPN) jong producententalent stimuleren. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Talentprogramma van het Nederlands Film Festival in Utrecht op maandag 30 september 2019.

FPN is bezig om samen met Documentaire Producenten Nederland (DPN), Animatie producenten Nederland (ApN) en Interactieve Producenten Nederland (IPN) een nieuwe producentenalliantie te vormen. Daarom moedigen wij alle afgestudeerden met de ambitie om audiovisuele content te produceren – van fictie tot documentaire, van interactief tot animatie – aan om zich op te geven.

Je meldt je aan door een inschrijving te sturen waarin je aantoont dat het vak van producent meer behelst dan het regelen van zaken en het financieren van een film. Je doet dit aan de hand van een door jou gerealiseerd studieproject waar je trots op bent. De jury is met name geïnteresseerd in de manier waarop je je toekomstperspectief schetst: welke ambitie en passie heb je voor de toekomst? Je wordt aangemoedigd je inschrijving op een originele manier aan te leveren.

In je inschrijving moeten de volgende criteria worden toegelicht (visuele content/documentatie is een verplicht onderdeel):

Met betrekking tot het gerealiseerde project:
- inhoudelijke betrokkenheid;
- begeleiding van het team;
- argumentatie voor de keuze van dit project.

Met betrekking tot je toekomstperspectief:
- persoonlijke toekomstplannen;
- persoonlijke en zakelijke ontwikkelingsmogelijkheden;
- mogelijke inzet van de prijs voor nieuw project of persoonlijke ontwikkeling.

Aanmelden kan tot 19 juli 2019, door je inschrijving te mailen naar julia@filmfestival.nl onder vermelding van “Aanmelding FPN Award”. Alleen volledige inschrijvingen die vóór 19 juli 2019 ingestuurd zijn, worden geaccepteerd. De beste deelnemers, naar mening van de jury, worden uitgenodigd hun aanvraag mondeling toe te lichten.

Je kunt meedingen naar de FPN Award als je dit jaar afstudeert aan een erkende kunstvakopleiding of een vergelijkbare opleiding. Je moet kunnen aantonen dat je beschikt over de (start)competenties om te werken als filmproducent en dat je gedreven bent om deze verder te ontwikkelen. Producentenduo’s worden individueel beoordeeld. Wanneer gezamenlijk wordt ingediend en gewonnen, wordt het prijzengeld gedeeld. De winnaar kan de prijs binnen één jaar na uitreiking schriftelijk aanvragen onder vermelding en toelichting op de opleiding, cursus, masterclass, coaching, advies, productie waar hij/zij (een deel van) het bedrag voor zou willen aanwenden.

Filmproducenten Nederland (FPN) is de belangenvereniging van de Nederlandse filmproducenten. De vereniging heeft als doel de gemeenschappelijke belangen van de leden te behartigen en het stimuleren en ontwikkelen van filmproductie in Nederland. De FPN is nationaal en internationaal actief op het gebied van filmproductie, financiering, auteursrecht, media- en cultuurbeleid en sociaaleconomisch beleid. De FPN onderhoudt een (inter)nationaal netwerk met coproducenten, brancheverenigingen, fondsen, omroepen, overheid en verwante partijen binnen en buiten de filmsector.

Vragen?
Heb je een vraag over de inschrijving voor de FPN Award? Neem dan contact op met het Nederlands Film Festival via julia@filmfestival.nl.