Tim Kuik wint Jan Nijland Zilveren Roos 2016

woensdag, 6 januari 2016

Bestuursvoorzitter Mario Bruna maakte bekend dat de Jan Nijland Zilveren Roos 2016 is toegekend aan Tim Kuik, directeur van Stichting BREIN. Uit het juryrapport: "De winnaar van de Zilveren Roos is ruim dertig jaar (en nog steeds) werkzaam in de film en muziekindustrie. Sinds zijn terugkeer in Nederland in 1998 heeft hij zich tot boegbeeld van de film- en muziekindustrie ontwikkeld. Hij speelt een voor de film- en bioscoopbranche onschatbare en door sommigen onderschatte rol als piraterijbestrijder. Voor zijn nooit aflatende inzet, zijn bindend vermogen om uiteenlopende auteursrechtelijke belangen te verenigen, zijn onverstoorbaarheid en niet in de laatste plaats zijn grote betekenis voor de film- en bioscoopbranche heeft de jury besloten de Zilveren Roos 2016 toe te kennen aan Tim Kuik, directeur van de Stichting BREIN."

Tim Kuik: "Heel erg mooi om deze erkenning te krijgen vanuit de bioscoopbranche. Die branche is de uitdaging van het digitale tijdperk aangegaan, past zich aan, vernieuwt zich. Dat is een voorwaarde voor succes maar niet de enige voorwaarde. Tegelijkertijd moet je ook de diefstal van je dagelijks brood bestrijden. Ik vind het een prima suggestie om het geld te gebruiken voor een goed doel dat de branche bevordert, daar ga ik graag mee aan de slag. Er gaat in de geest van Jan Nijland in ieder geval ook een deel naar het Bio vakantieoord." 

Het Jan Nijland Zilveren Roosje 2016 was voor Niels Büller en Thomas Hosman, beide directeur van Cineville. Het juryrapport: "Het Zilveren Roosje gaat naar twee jonge ondernemers in de bioscoopbranche, die zich sinds 2009 met overgave, vallen en opstaan, heel veel geduld en overtuigingskracht, hebben ingezet om het door hen bedachte en gerealiseerde internet filmplatform en de bijbehorende clubkaart tot een succes te maken."

Het bestuur van de Stichting Jan Nijland Zilveren Roos Award bestaat uit Mario Bruna (voorzitter), Jaap Dierkens Schuttevaer en Gulian Nolthenius. De jury bestaat uit Winnie Sorgdrager, Sandra den Hamer en Michael Lambrechtsen.

Bron