Vijf Nederlandse jeugdfilms Berlinale

woensdag, 15 januari 2014

Maar liefst vijf Nederlandse jeugd- en familiefilms zijn geselecteerd voor het gerenommeerde Internationaal Filmfestival van Berlijn. Behalve internationaal succes boekte de Nederlandse jeugdfilm de afgelopen jaren ook substantieel succes in eigen land.

Midden in de Winternachtvan Lourens Blok, scenario: Daan Bakker en Marco van Geffen, productie: Lemming Film, coproductie: Svensk Filmindustri (SE), Davaj Film (SE), Anchorage Entertainment (BE) en Finn van regisseur Frans Weisz (scenario: Janneke van der Pal, productie: Flinck Film, coproductie: Eyeworks (BE) zijn geselecteerd voor de jeugdfilmcompetitie Generation Kplus. Supernova van scenarist/regisseur Tamar van den Dop, productie:Revolver Amsterdam in coproductie met IJswater Films,coproductie:Coin Film (DE) en Epidemic (BE), en Above us All van regisseur Eugenie Jansen (scenario: Patrick Minks en Eugenie Jansen, productie: De Productie en delegate producer SNG Film in coproductie met Minds Meet (BE) zijn geselecteerd in het onderdeel Generation 14plus, de laatste als special screening.

Ook onderdeel van de 14plus sectie zijn de korte film Cowboys Janken Ook, de afstudeerfilm van Mees Peijnenburg (Nederlandse Filmacademie), de Belgisch-Nederlandse coproductie Violet van Bas Devos die is gecoproduceerd door Phanta Film en The Blue Wave van regisseursduo Merve Kayan en Zeynep Dadak, een Turks-Nederlands-Duits-Griekse film die is gecoproduceerd door Family Affair Films.

Voor meer informatie zie hier.

Bron: Nederlands Filmfonds