Films produceren – Handboek voor professionals

Films produceren - Handboek voor professionals neemt de lezer mee langs alle facetten van filmproductie en is bedoeld voor iedereen die werkt of wil gaan werken in de filmsector.

Hoe wordt een film geproduceerd, en wat is daarbij precies de verantwoordelijkheid van de filmproducent? Wat is zijn rol bij scriptontwikkeling, financiering, productie, exploitatie? Wat moet hij kunnen en wie moet hij kennen?

Films produceren - Handboek voor professionals kiest de invalshoek van de producent om het proces van film maken te beschrijven. De producent immers is de spin in het web in alle fasen van een film. Om te begrijpen hoe films worden gemaakt en geëxploiteerd, en wat daar bij komt kijken, is kennis over het vak van de producent essentieel.

Dit handboek uit 2013 is de geheel herziene tweede editie van het boek 'De Filmproducent' dat in 2008 verscheen. Vanwege de digitalisering van filmproductie en distributie, en vele wijzigingen in de financieringssituatie van film in Nederland, is het boek grondig herschreven.

Nieuw in deze editie is de aandacht voor het oprichten van een eigen filmproductiebedrijf. Ook is er aandacht voor talentontwikkeling, korte film, documentaire en animatie. Het boek is gelardeerd met praktijkvoorbeelden en openhartige citaten van zeer diverse filmprofessionals. Filmmakers, producenten, cast en crew en diverse onderwijsinstellingen gebruiken het boek in de praktijk.

Films produceren - Handboek voor de professionals is tot stand gekomen met medewerking van het Nederlands Filmfonds en de FPN.

Wil je een voorproefje van het boek? Open de bijlage, en je vindt de inhoudsopgave, het voorwoord van Marc van Warmerdam, de inleiding en een passage uit Deel 3 van het boek.

Bekijk hier een aantal interviews van Carolien Croon met producenten en andere experts over slow filmen, smart budget films, DIY distribution, free publicity en green filmmaking.

Carolien Croon, Stienette Bosklopper
Uitgeverij Eburon
Prijs: € 29,95
ISBN: 9789059727878
Bestellen kan via: eburon.nl/films_produceren